в корзину

Корзина покупок


Ваш кошик порожній

Поради з вишивання

Як вишивати нитками - поради досвідчених рукодільниць.

Перед початком роботи, перевірте, чи правильно організовано робоче місце.

Перша порада по вишиванню від досвідчених рукодільниць - всі інструменти мають бути під рукою, акуратно розставлені по своїх місцях. Зберігати інструменти і матеріали бажано у відповідних для цього скриньках, органайзерах.

Порядок і комфорт на робочому місці - запорука успішного вишивання. Перевірте, чи правильно освітлено місце, де ви працюєте. Важливо, щоб світло падало на вишивку з лівого боку. Кращим вважається денне освітлення, а якщо на улюблене хобі можна приділити час лише ввечері, прослідкуйте, щоб освітлення було максимально наближене до денного. Іноді робота настільки захоплює, що умільці навіть не помічають, коли з'являється дискомфорт, затікають руки, спина, з'являється різь в очах. Не забувайте про правильне положення на робочому місці - це допоможе зберегти гарну поставу. Обов'язково робіть перерви в вишиванні, щоб уникнути помилок, які можливі при втоми.

Як вишивати нитками - хитрості майстринь.

Маленькими хитрощами часто користуються майстрині, щоб зберегти акуратний вигляд вишивки.

  • При роботі з темною канвою вишивати значно легше, якщо підкласти під неї світлу, бажано білу тканину.
  • Несуттєві помилки, які не надто помітні, годі й виправляти - найчастіше ніхто не здогадується, що вони допущені на вишивці. Занадто довгі нитки з виворітного боку можуть бути помітні крізь канву.
  • Щоб вишивка довго радувала вас красивим видом, використовуйте тільки якісні матеріали.